HELTRE / konstruksjon og materialer

/ BÆREKRAFTIG NORSK PRODUKT

FRIrom bygges utelukkende i norsk tre og er i sin helhet produsert på Snekkeriet Verdal.

/ KONSTRUKSJON

Konstruksjonen er i massivtre og er bygget opp av 100 mm brede buer som er frest ut av 50 mm tykke møbellimtre-plater med CNC-fres og montert i forbandt i spiraler oppover. Konstruksjonen/innersjiktet består av omkring 1500 deler. Gulvkonstruksjon og takkonstruksjon er heltre-plater på 100 mm.

/ ISOLASJON

Hver tolvte spiral i konstruksjonen har en bredde på 150 mm og danner utforing for isolasjonen. FRIrom er isolert med Hunton Flex trefiberisolasjon, som er økologisk og 100% resirkulerbart. Flex isolajson har en varmelagrings-kapasitet som er det dobbelte av vanlig mineralull. Dette medfører en mer stabil innetemperatur når temperaturen ute svinger. «Pustende vegger» uten tett dampsperre har vist seg å ha en positiv virkning på inneklimaet.

/ INTERIØR

Konstruksjonen blir også innerkledningen i FRIrom. Innerkledningen er taktil og har en struktur som gir liv og variasjon. Alle delene til FRIrom er frest slik at endeveden blir synlig fra innsiden. Disse danner et mønster av ruter på 50 x 50 mm med årringer i ulike retninger. Årringene i treet skaper et mønster som lar øynene vandre og som stadig gir nye inntrykk og opplevlser. Madrass og pute er i ullstoff, som er lunt å sitte og ligge på.

/ YTTERKLEDNING

Fasaden er flettet av 50mm høye og 5mm tykke ospespiler. Osp er et svært sterkt treslag, men samtidig smidig å flette. Spilene produsert i ferdige lengder på omkring 3 meter. Osp er også svært værbestandig og gråner fint. FRIroms ospekledning har fått en lett dusj med jernvitrol, for å ha bedre kontroll på gråningsprosessen. Rampen og den utvendige himlingen er laget av furuspiler som er montert med en avstand på 10mm i vifteform ut fra senterpunktet i det sirkulære rommet i FRIrom.Legg igjen en kommentar